Gå direkt till innehåll

Ämnen: Teater

Trollflöjten - en kamp för frigörelse med hopp och kärlek som vapen (Bild: work in progress)

Biljettsläpp för Trollflöjten – med kärlek som vapen i en polariserad värld?

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA! Uppsala stadsteater och Folkoperan presenterar: “Trollflöjten” i regi av Stéphane Braunschweig, som med Mozarts geniala musik trollbundit generation efter generation sedan 1791. I en ojämlik och maktfullkomlig värld bedrivs en kamp – en kamp om ungdomlig frigörelse med hopp och kärlek som vapen. Premiär Folkoperan 19 februari 2025 Premiär Uppsala stadsteater 2 maj 2025

Konstnären Johan Egerkrans har tagit fram lanseringsbilden för Herr Arnes penningar på Folkoperan.

Gengångare, passion och systerskap är ingredienserna i operan Herr Arnes penningar på Folkoperan.

Selma Lagerlöfs roman Herr Arnes penningar, om en himlastormande förälskelse och en silverskatt med en förbannelse över sig, äger rum i ett infruset Marstrand. I höst blir den opera på Folkoperan. Författaren Sara Bergmark Elfgren har bearbetat och skrivit en text som lyfter fram det innerliga systerskapet, en farlig första förälskelse, skulden och den slutliga hämnden. Premiär den 18 september.

Kampanjbild Hotell Vita hästen på Folkoperan

Jonas Karlsson och Stina Ekblad gör sångdebut på Folkoperan i Hotell Vita hästen i Staffan Valdemar Holms regi.

Vem bryr sig om katastrofen? I tider av kapprustning och nationalism checkar några vilsna själar in för att roa sig och vila nerverna på Hotell Vita hästen i alperna. Staffan Valdemar Holm regisserar en ensemble med skådespelare och sångare som Jonas Karlsson, Stina Ekblad, Lennart Jähkel, Magnus Roosmann, Magnus Ehrner, Elin Rombo, Alexandra Büchel, Richard Hamrin och Klas Hedlund. Premiär 19/3.

Johan Ulveson som Sjostakovitj i Tidens larm på Folkoperan. Premiär 29 september. Foto: Mattias Edwall

Folkoperan släpper biljetter för hösten 2023: Drömprinsar och luftslott varvas med musikteater om hitmakare i diktaturens skugga

Den 27 april släpps biljetterna till höstens premiärer på Folkoperan. Rossinis sprudlande men också svarta komedi Askungen har premiär 290 september. Den kommer att spelas parallellt med Johan Ulveson i musikteaterföreställningen Tidens Larm – en skrämmande aktuell historia om att överleva som konstnär i ett totalitärt samhälle som får premiär 29 september.

Riddar Blåskägg & Judith har premiär den 19 april på Folkoperan. Foto: John Gripenholm

Recensionsinbjudan: Välkommen att recensera världspremiären av Riddar Blåskägg & Judith.

Välkommen att recensera världspremiären av Riddar Blåskägg & Judith på Folkoperan, 19 april kl. 18.00. I den nya operan Riddar Blåskägg & Judith spelas Bartóks kortopera Riddar Blåskägg i dialog med det nyskrivna verket Judith, av den svenska kompositören Malin Bång. Författaren Mara Lee har i sitt första operalibretto levererat en text som ger ytterligare dimensioner till personan Judith.

Julia Sporsén som Norma på Folkoperan. Foto: Mats Bäcker & Nadja Sjöström

Supersuccén Norma återkommer till Folkoperan. Biljetterna släpps på internationella kvinnodagen.

Norma med Julia Sporsén i titelrollen återkommer med tre föreställningar på Folkoperan i samband med Scenkonstbiennalen. Ett fåtal biljetter släpps nu till allmänheten. Bellinis opera Norma i regi av Eirik Stubø med två starka kvinnor i centrum är ett av operalitteraturens mest intensiva triangeldramer och utspelar sig i en veritabel krutdurk av känslor, svek, krig och besatthet. Spelas 30/5 - 3/6

Riddar Blåskägg & Judith. Opera av Béla Bartók och Malin Bång. Världspremiär på Folkoperan 19 april 2023.

Världspremiär på Folkoperan den 19 april: Riddar Blåskägg & Judith – sju dörrar och stadier till det undermedvetna.

I den nya operan Riddar Blåskägg & Judith spelas Bartóks klassiska opera Riddar Blåskäggs borg i dialog med det nyskrivna beställningsverket Judith, av den svenska kompositören Malin Bång. Likt en operornas Twin Peaks gör de två verken varsin resa in i det undermedvetna och berättar varsin sida av den grymma historien. Premiär på Folkoperan 19 april 2023.

Är det något du vill säga som du inte törs? Ta hjälp av Folkoperan och sjung ut istället

Svårt att våga leverera kärleksbudskap på alla hjärtans dag? Ta hjälp av Folkoperan!

Vågar du inte säga "jag älskar dig" på alla hjärtans dag? Ta hjälp av Folkoperans operagram som nu släpps på Folkoperans hemsida. Med kampanjen "Sjung ut"" vill vi hjälpa alla dem som ibland har litet svårt att våga klämma fram det där svåra, läskiga eller jobbiga i vardagen. Det kan vara allt från att våga säga ”förlåt”, "jag älskar dig", "jag är nog lite kär i dig" till att komma ut ur garderobe

Richard Hamrin ger operaquiz med hemlig gäst på Folkoperan Fredag i vår.

Våren i Folkoperans foajé bjuder på Operaquiz, Unboxing opera, dockor som tar ton i baren och listig bokopera.

Nu är programmet släppt för Folkoperans foajé. Först ut med after work på Folkoperan Fredag är Richard Hamrins operaquiz med hemlig gäst den 24 februari. Senare i vår bjuder Tiffany Kronlöf och Den andra operan på Unboxing opera, och i maj blir det dockteater för vuxna med Tittut. Lilla Bokoperan bjuder de minsta operarävarna på Räventyr; saga, operasång och pyssel på lördagar.

Visa mer

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan

Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden