Gå direkt till innehåll
Trollflöjten som konstupplevelse

Pressmeddelande -

Trollflöjten som konstupplevelse

Nu börjar det bli klart vilka solister som sjunger i Mozarts kända opera, Trollflöjten, på Folkoperan med premiär den 18 september 2013.

I Trollflöjten dras vi in i en symbolfylld och färgsprakande saga med en portion teatralt barnasinne. Makt och höga ideal blandas med fantasi och djuriska drifter i en miljö där naturen spelar en viktig roll. Äldre och yngre sångare är noga utvalda för att gestalta Mozarts festliga, farliga och roliga opera.

– Med ett så här starkt sångarlag och 27 musiker i orkestern kommer vi att få en riktigt karaktärsfull Trollflöjt, fylld av lyskraft och spelglädje, säger Marit Strindlund, Folkoperans nyutnämnda musikaliska ledare och chefdirigent.

Medverkande artister

Pamina: Kristina Hansson, Tamino: Jesper Säll, Nattens Drottning: Teresia Bokor, Sarastro: Johan Schinkler, Papageno: Rolf Christianson, Papagena: N.N, 1a dam/1e gosse: Frida Engström, 2a dam/2e gosse: Miriam Treichl, 3e dam/3e gosse: Matilda Paulsson, Monostatos: Ulrik Qvale samt Folkoperans kör.

Kristina Hansson är en väletablerad sångerska verksam på operascener och konserthus både i Sverige och utomlands. Jesper Säll har sjungit Romeo i Georg Anton Benda´s Romeo und Julie i Vadstena-Akademiens föreställning, Star-cross´d lovers och han kommer närmast från Operahögskolan för Scen och Musik i Göteborg. Teresia Bokor har sjungit bland annat på Malmö Opera och Det Kongelige i Köpenhamn. Johan Schinkler är basen som gjort ett antal roller på Folkoperan och andra svenska operahus. Rolf Christianson är både sångare, skådespelare och regissör som bland annat sjungit på Malmö Opera. Den starka damtrion utgörs av Frida Engström, Miriam Treichl och Matilda Paulsson. Frida Engström sjunger Papagena i Trollflöjten på Malmö Opera i vår, Miriam Treichl har gjort roller på ett flertal operascener som Malmö Opera och Det Konglige i Köpenhamn och Matilda Paulsson har gestaltat roller på bland andra Kungliga Operan, Det Konglige i Köpenhamn och Finlands Nationalopera. Veteranen Ulrik Qvale har varit fast anställd solist på Kungliga Operan.

Produktionsteam

Svensk text: Åsa Lindholm, musikalisk ledare/dirigent: Marit Strindlund, regi: Richard Turpin, scenografi: Sören Brunes, kostym: Ulrika van Gelder, ljus: Jenny André, mask och peruk: Therésia Frisk.

Pressbilder

Ladda ner högupplösta pressbilder på http://folkoperan.se/press/pressbilder/trollflojten

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elenor Wolgers, kommunikationschef; 08-616 07 17, 0733-44 64 34, elenor.wolgers@folkoperan.se.
Frida Edoff, kommunikatör; 08-616 07 18, 0709-50 53 52, frida.edoff@folkoperan.se

Ämnen

Kategorier


FOLKOPERAN – orädd opera som utforskar, utvecklar och utmanar samtiden

Huvudsponsor: Riksbyggen


Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden