Gå direkt till innehåll
En bokad biljett idag kan rädda en opera eller teater i morgon. #vågaboka.  Foto: Folkoperan.
En bokad biljett idag kan rädda en opera eller teater i morgon. #vågaboka. Foto: Folkoperan.

Pressmeddelande -

Folkoperan vill ta täten för att rädda kulturen – med upprop för opera

När Folkoperan slår upp sina portar efter renoveringen i höst är det med en modig opera för ett litet operahus: Wagners Tristan och Isolde. Nu ber Folkoperan publiken om att stötta kulturen i denna ovissa tid genom att #vågaboka.

#Vågaboka är ett initiativ för att återerövra kulturen och ta upp kampen mot rädslan för coronaviruset. Att ta den sociala distanseringen på allvar nu och samtidigt boka biljetter till hösten blir en symbol för framtidstro, hopp och mod. Det modet rimmar bra med Tristan och Isolde, en magisk opera om att våga göra allt för kärlek och som också är känd för sina oerhört krävande sångroller. Nu tolkad på ett spännande sätt av den debuterande operaregissören Linus Tunström.

̶  Det har länge varit en dröm att sätta upp Wagners Tristan och Isolde på Folkoperan – ett modigt repertoarval även under normala omständigheter. För att vi skall våga satsa behöver vi en publik som vågar boka för att se opera live i höst. Men modet vi ber våra besökare om är inte bara för oss, det är för hela kultursverige som likt hela världen är oerhört pressad denna vår, säger Monica Fredriksson, VD på Folkoperan

Folkoperan välkomnar fler kulturaktörer, stora som små, att nu ta över stafettpinnen. Ju fler som går ihop i kampanjen, desto mer mod och hopp kommer att spridas. Modet ligger i att boka en biljett trots att du inte vet om du kommer kunna gå. Bokningen blir ett bevis på att du vill vara med och stötta kulturen i en utmanande tid.

̶  Vi uppmanar alla att ta viruset på allvar nu men också att våga tro på att vi snart kan samlas igen sen. Opera och scenkonst skall upplevas live! Din bokning idag kan rädda en opera eller en teater i morgon,fortsätter Monica Fredriksson.

Tristan och Isolde har premiär den 14 oktober och spelar till den 22 november.
För att möta publikens oro inför Folkoperan nu en lättnad av bokningsvillkoren. Köper du före midsommar kan du vid händelse av sjukdom boka om din biljett eller byta mot presentkort ända fram till föreställningsdagen.

Ta del av uppropet och se filmen här:


Vilka är Folkoperan egentligen?
Folkoperan är ett litet operahus för alla. Vi drivs av lusten att utveckla operakonsten; genom nya uttryck och oväntade möten. Folkoperan är inte främmande för mod. Tidigare har vi marknadsfört Turandot med orgasmer, och för tolkningen av ”Förklädd Gud” där romska EU-medborgare tog plats på scen.

Vid frågor kontakta
Susanne Reuszner, kommunikationschef Folkoperan. Tel 0702184651 eller e-post: susanne.reuszner@folkoperan.se


Biljetter köps via folkoperan.se

Ämnen

Kategorier


FOLKOPERAN – vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad. Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram.

Presskontakt

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52
Olivia Johansson

Olivia Johansson

Presskontakt Kommunikatör 079-098 99 80

Relaterat innehåll

Folkoperan är det lilla operahuset för alla.

Vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden