Gå direkt till innehåll
Familjen Stråke gästar Folkoperan. Foto: Mattias de Frumerie
Familjen Stråke gästar Folkoperan. Foto: Mattias de Frumerie

Pressmeddelande -

​Familjen Stråke, en ordlös familjeföreställning om hur musik blir till, gästspelar på Folkoperan från 21 november.

I en tid av mörker behövs musiken, men vad är musik, vad gör musik och vem gör musik? Dessa frågor är utgångspunkten i Familjen Stråke - en ordlös, undersökande familjeföreställning med fyra stråkmusiker i regi av Bernard Cauchard som får premiär på Folkoperan den 21 november.

Lär känna stråkfamiljen och dess medlemmar Violin, Viola, Cello och Kontrabas. Kan en kontrabas bli arg? Hur låter en cello när den sjunger? Kan det bli kaos? Hur uppstår harmoni?

Det blir klassiskt, folkton, jazz, tango och kanske något mer. Med visuell medvetenhet och poetisk känsla utforskar och presenteras musiken från ett nytt perspektiv. Familjen Stråke är en familjeföreställning för barn från 4 år och uppåt.

- Vi vill göra den klassiska musiken tillgänglig för fler och väcka nyfikenhet för vad musik kan vara. Genom att följa med i historien om instrumenten, musikerna och musiken på ett nytt sätt hoppas vi att de riktigt små skall upptäcka musik och skapande från ett nytt perspektiv, säger Bernard Cauchard som regisserar föreställningen tillsammans med musikerna.

Föreställningen är skapad i nära samarbete mellan ensemblen och regissören Bernard Cauchard, prisbelönt regissör som bl. a fick Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomsteaterpris 2016för sin uppsättning Papper - En ordlös saga om livet med motiveringen att han ”skapat ännu ett hänförande allkonstverk, förbluffande kreativt, humoristiskt och rikt på atmosfär”.

På scen medverkar Karolina Weber Ekdahl på violin, Olof Ander på viola, Christina Wirdegren Alin på cello och Jonas Dominique på kontrabas.

Familjen Stråke är ett gästspel som har premiär på Folkoperan den 21 november 2020 kl. 11.00. Spelas därefter 21/11 kl. 13.00 samt 29/11 kl. 11.00 och 13.00.

Biljetter bokas via www.folkoperan.se

Familjen Stråke framförs med stöd av: Konstnärsnämnden och Musikverket.

Ämnen

Kategorier


FOLKOPERAN – vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad. Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram.

Presskontakt

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52
Olivia Johansson

Olivia Johansson

Presskontakt Kommunikatör 079-098 99 80

Folkoperan är det lilla operahuset för alla.

Vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden