Gå direkt till innehåll
Richard Hamrin ger operaquiz med hemlig gäst på Folkoperan Fredag i vår.
Richard Hamrin ger operaquiz med hemlig gäst på Folkoperan Fredag i vår.

Pressmeddelande -

Våren i Folkoperans foajé bjuder på Operaquiz, Unboxing opera, dockor som tar ton i baren och listig bokopera.

Nu är vårprogrammet släppt för Folkoperan Fredags after work-konserter, samt till barnboksläsningen Lilla Bokoperan i Folkoperans foajé. Folkoperan Fredag-kvällarna bjuder på möten mellan opera och andra musikstilar och konstformer lagom till fredagsvinet. Våren inleds med Richard Hamrins operaquiz med hemlig gäst den 24 februari. Senare välkomnar vi Tiffany Kronlöf ihop med Den Andra Operan med Unboxing opera där opera av kvinnor är i fokus, och i maj blir det dockteater för vuxna med Tittut.
Lilla Bokoperan bjuder de yngsta operarävarna på sagoläsning, operasång och pyssel till sagan Räventyr.

FOLKOPERAN FREDAG 24/2, 28/4 och 26/5 kl. 18.00-19.00 (baren öppnar kl. 17)


24/2 - Operaquiz med Richard Hamrin

Richard är barytonen som trollbundit Folkoperans publik med sina personliga tolkningar av bland annat Jenny i Tolvskillingsoperan och Guglielmo i Così fan tutte. På Kungliga Operan är han återigen aktuell med den bejublade musikmonologen Klaus Nomi. På Folkoperan Fredag bjuder Richard in till operaquiz med livemusik tillsammans med några musiker och en hemlig gäst.

28/4 - UNBOXING OPERA: Den Andra Operan & Tiffany Kronlöf
Med komikern Tiffany Kronlöf som ciceron öppnar operakompaniet Den Andra Operan arkivlådorna till den rika kvinnoskrivna musikhistorien. Tillsammans blir vi de första i modern tid att höra de kvinnliga mästarnas musik från förr.

26/5 - Dockteater med Tittut för vuxna
I takt med att vårvärmen kommer till stan får Folkoperan Fredag finbesök från Dockteatern Tittut. Dockorna vill söka jobb och husrum i väntan på att stambytet på Lundagatan blir klart. Men i ett operahus måste man förstås provsjuinga för att få jobb. Nu är det äntligen fredag och dags för dockorna att hänga i baren och visa vad de går för tillsammans med sångare och musiker från Folkoperan.

Folkoperan Fredag är afterwork med livemusik och bar i Folkoperans fina foajé. Här skapas musikaliska möten mellan opera och andra musikgenrers och konstformer. Vi drömmer om kvällar med oväntade upplevelser och en brokig publikskara. Baren öppnar klockan 17.00 och liveakten som varar i ca 1 timme kör igång klockan 18.00. Folkoperan Fredag är ett samarbete med frilansande sångare, musiker och musikarrangörer.

LILLA BOKOPERAN: Räventyr 4/3 och 22/4 kl 11.00 och 13.00

Följ med på bilderboksäventyr fyllt av listiga rävrim och drömlika landskap. Sagan Räventyr av Malte Persson och Kristin Lidström berättas och sjungs av sopranen Tessan-Maria Lehmussaari. Vi avslutar med lite pyssel. Rekommenderas för barn från 4 år.

Lilla Bokoperan huserar i Folkoperans foajé och ger sago- och musikstunder för små och blivande operarävar. Produceras i samarbete med bokförlaget Mirando Bok.

Biljetter krävs på alla evenemangen och säljs via Folkoperans biljettkassa och folkoperan.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


FOLKOPERAN – vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan

Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden