Gå direkt till innehåll
Sanna Gibbs som Fiordiligi och Richard Hamrin som Guglielmo i Mozarts opera Così fan tutte på Folkoperan 2022. Foto: Mats Bäcker
Sanna Gibbs som Fiordiligi och Richard Hamrin som Guglielmo i Mozarts opera Così fan tutte på Folkoperan 2022. Foto: Mats Bäcker

Pressmeddelande -

Sanna Gibbs tilldelas Folkoperans vänners soliststipendium

Föreningen Folkoperans Vänner tilldelar 2023 års soliststipendium till operasångerskan Sanna Gibbs ” för djupt berörande sceniska uttryck som gör bedövande intryck och lämnar bestående avtryck. Stipendiet på 20 000 kronor delades ut i samband med föreningens årsmöte.

Föreningen Folkoperans Vänner finns till för att stödja Folkoperan, operakonstens utövare och främja intresset för opera samt skapa möten mellan människor som delar kärleken till operakonsten. Folkoperans vänner delar årligen ut stipendier till talanger inom operakonsten; ett soliststipendium på våren och flera arbetsstipendier på hösten.

Soliststipendiet 2023 tilldelas Sanna Gibbs för hennes rollprestation som Fiordiligi i Mozarts opera Così fan tutte som spelades på Folkoperan våren 2022. Sanna har tidigare medverkat som solist i Förklädd gud och som Lucy i Tolvskillingsoperan på Folkoperan.

Motiveringen lyder ” för djupt berörande sceniska uttryck som gör bedövande intryck och lämnar bestående avtryck.Stipendiet på 20 000 kronor delades ut i samband med föreningens årsmöte.

Den fristående föreningen Folkoperans Vänner spelar en viktig roll i förverkligandet av Folkoperans vision. Vänföreningen skapar möten mellan dem som delar kärleken till scenkonsten och musiken bland annat genom spännande arrangemang och träffar samtidigt som den stödjer den levande operakonsten. Genom att bli medlem i Folkoperans Vänner hjälper du till att främja och ekonomiskt stödja Folkoperans verksamhet och konstformens utövare.

Sanna Gibbs gick ut Operahögskolan i Stockholm 2014 och har sedan dess anlitats som solist i operauppsättningar, konserter och kammarmusikaliska sammanhang. Hon upptäckte opera relativt sent och var först på god väg att bli musikalartist. Därför har hon ett väldigt brett spektrum av musikaliska stilar med sig och ett intresse för dans och fysisk teater som hon fortsätter att utveckla och inkorporera i sitt sceniska arbete. Redan innan sin examen hade Sanna debuterat på Kungliga Operan och Confidencen som Papagena i Trollflöjten, på Stockholms Stadsteater som Maria i West Side Story och på Läckö Slottsopera som Helena i Brittens – En midsommarnattsdröm.

För mer information kontakta:
Malou Örner, ordförande i Föreningen Folkoperans Vänner; malou.orner@gmail.com, telefon: 070-410 21 13.
Susanne Reuszner, kommunikationschef Folkoperan; susanne.reuszner@folkoperan.se, telefon 070-2184651

Ämnen

Kategorier

Regioner


Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden