Gå direkt till innehåll
Vänster: Föreställningsbild Bogoluchie, Mitten: Föreställningsbild Hyllning till György Ligeti, Höger: Föreställningsbild Luciakonsert
Vänster: Föreställningsbild Bogoluchie, Mitten: Föreställningsbild Hyllning till György Ligeti, Höger: Föreställningsbild Luciakonsert

Pressmeddelande -

Hyllning till György Ligeti, Lucia och medeltida vokalmusik. Nu släpper vi biljetterna till fler gästspel och samarbeten på Folkoperan

Som en del i att stötta det fria musiklivet öppnar Folkoperan sin scen för en rad gästspel och samarbeten. Den 4 oktober släpper vi biljetterna till ytterligare tre evenemang. Det blir en hyllning till kompositören György Ligeti, en klassisk Luciakonsert och Sverigepremiär av Djuro Zivkovics epos Bogoluchie som tillsammans bildar ett spännande komplement till ett par jazzkonserter, Dickens julföreställning A Christmas Carol och Blåsarsymfonikernas nyårsgala.


Gästspel och samarbeten på Folkoperan

Hyllning till György Ligeti

György Ligeti är kompositören bakom filmmusiken i A Space Odyssey, The Shining och Eyes wide shut. Det blir skruvat, suggestivt, hypervirtuost och mörkare än döden när dirigenten Christian Karlsen, pianisten Tamara Stefanovich och KammarensembleN porträtterar 1900-talets kanske mest ikoniska kompositör. Presentatör är legendariska musikskribenten Paul Griffiths.
Spelas den 14 november

Luciakonsert
Lilla kören under ledning av Pelle Olofson återkommer traditionsenligt till Folkoperan med ett hänförande lussefirande.
Spelas 12 december.

Bogoluchie – Sverigepremiär av Djuro Zivkovics opera
I Djuro Zivkovics stora musikaliska epos Bogoluchie är det just önskan om mystiken, det sublima och metafysiska som får en gestalt i tonsättarens eteriska och magistrala komposition. En ritual inspirerad av den medeltida bysantiska munken St. Symeon Den Nya Teologen, där medeltida bysantisk vokalmusik som hållits vid liv i närmare ett millenium blandas med hans egna musik. Prominenta Greek Byzantine Choir, står sida vid sida med alten Carina Vinke, gitarristen Jakob Kellerman, dansaren Victoria Andersson och en av Skandinaviens främsta ensembler för samtida musik, BIT20 Ensemble från Bergen, allt under ledning av dirigent Christian Karlsen. Regi: Aleksi Barrière.
Spelas 19–20 januari.

Sedan tidigare finns biljetter ute till:

Stockholm Jazzfestival: Tonbruket och Monty Alexander.
Tonbruket och Monty Alexander Trio gästar Folkoperan i samband med Stockholm Jazzfestival. Tonbruket släppte sin debutskiva 2010 och har vunnit flertalet svenska grammisar för sina album. Monty Alexander upptäcktes av Frank Sinatra som 17-åring. Spelade 1964 in sitt första soloalbum och sedan har det rullat på för den swingorienterade, Grammy-nominerade pianisten. Till Folkoperans scen kommer han med sin trio bestående av basisten Luke Sellick och trumslagaren Jason Brown. Tonbruket gästar 16/10 och Monty Alexander Trio 17/10.

Familjeföreställningen A Christmas Carol
A Christmas Carol gör ett kärt återbesök med sin brittiska ensemble och barnkör. Föreställningen bygger på Charles Dickens klassiska julsaga där den snikna och bittra Ebenezer Scrooge en julnatt får besök av tre andar som tar med honom på en resa som förändrar honom på djupet. Ett gästspel av All things live.
Spelas 7 – 23 december.

Nyårsgala med Blåsarsymfonikerna
Mästersångaren Olle Persson möter Blåssymfonikerna i årets sprakande nyårskonsert med operasång, häftigt blås och bubbel i glasen. Dirigent är Marie Rosenmir.
Spelas 30 och 31 december.

Biljetter säljs enbart på folkoperan.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden