Gå direkt till innehåll
Folkoperans salong får ny kostym under 2020, nu kan publiken bidra till finansieringen. Foto: Markus Gårder
Folkoperans salong får ny kostym under 2020, nu kan publiken bidra till finansieringen. Foto: Markus Gårder

Pressmeddelande -

​Folkoperan startar crowdfunding för att finansiera renovering

Folkoperan behöver renoveras och 2020 är det dags att byta ut stolar och tekniktak i salongen. Det är en stor investering och Folkoperan involverar nu publiken i finansieringen. Genom att starta en insamling, sk. crowdfunding, hoppas teatern samla in minst 900 000 kronor som bidrag till renoveringen. Den som vill hjälpa till kan skänka allt mellan 50 kronor till 25 000 kronor och som tack kan man till exempel få sitt namn på en ny stol eller köpa någon av de gamla stolarna. Insamlingen startar den 14 november och pågår fram till julafton.

Många Folkoperabesökare har du nog svurit över salongens nersuttna fåtöljer och trånga benutrymme och våra tekniker börjar tröttna på att krypa under taket på arbetstid. Nu är det slut med det! Nästa år genomgår Folkoperans salong en förvandling och nu erbjuder vi publiken att vara med och hjälpa till med finansieringen, säger Folkoperans VD Monica Fredriksson.

Folkoperan på Södermalm i Stockholm kommer att renovera salongen från mars till september 2020. Renoveringen är nödvändig av arbetsmiljöskäl och för att förbättra trivseln och bekvämligheten för publiken. Den görs också för att möta tillgänglighetskrav som t ex mer utrymme för rörelsehindrade och installation av hörhjälpmedel. Renoveringen är en stor investering för Folkoperan som helt bekostas av egna medel, lån samt fonder. För att minimera den ekonomiska risken vill Folkoperan nu finansiera en del via crowdfunding. Som givare kan du skänka alltifrån 50 kronor till 25 000 kronor eller mer och målet är att samla in minst 900 000 kronor. Insamlingen startar på Folkoperans hemsida www.folkoperan.se/insamling den 14 november kl 18.00 och pågår fram till julafton.

-Även om 900 000 utgör bara en liten del av den totala kostnaden för renoveringen så får det ett väldigt stort värde för verksamheten. Ju mer pengar vi lyckas få in genom externa medel, desto mer har vi kvar att satsa på våra operaföreställningar. Varje extra krona blir alltså viktig, fortsätter Monica Fredriksson.

Så här kan publiken stötta renoveringen:
Gåva 50 kr: nyhetsbrev och sitt namn exponerat i Folkoperans entré.
Gåva 200 kr: Samma som ovan + en genrepsbiljett hösten 2020.
Gåva 800 kr: Samma som ovan + en härlig gammal blå Folkopera-fåtölj + ytterligare en genrepsbiljett hösten 2020.
Gåva 4000 kr: Få sitt namn ingraverat på en ny bekväm salongsstol + en biljett till Invigning och galapremiär i den nya salongen hösten 2020.
Gåva 25.000 kr eller mer: Provdirigera vår orkester + två biljetter till Invigning och galapremiär i den nya salongen hösten 2020.

Insamlingen görs på folkoperan.se/insamling.

Insamlingen startar torsdag den 14 november kl 18.00 och målet är att ha uppnått minst 900 000 kronor på julafton.

För mer information kontakta: Susanne Reuszner, kommunikationschef Folkoperan. Tel 0702184651

Ämnen


FOLKOPERAN – vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad. Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram.

Presskontakt

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Folkoperan är det lilla operahuset för alla.

Vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden