Gå direkt till innehåll
Förlängd La Traviata och manlig amma på Folkoperan

Pressmeddelande -

Förlängd La Traviata och manlig amma på Folkoperan

På grund av publikrycket förlänger Folkoperan operan La Traviata till och med den 13 december. Nu med countertenoren Mikael Bellini i den kvinnliga rollen som amman Annina.

För att möta publiktrycket väljer Folkoperan att förlänga den uppmärksammade föreställningen La Traviata av Verdi med ytterligare sex föreställningar t o m den 13 december.

I Folkoperans version av La Traviata är artisterna medskapare av huvudpersonens, Violettas, gränsöverskridande miljö. En viktig karaktär i Violettas värld är amman Annina som gestaltas av sångerskan Karolina Blixt. Hon ruckar på det kvinnliga subjektets position och har medverkat till att ta föreställningen långt konstnärligt. Då Karolina Blixt har andra engagemang i december behövs ett nytt grepp för att föra föreställningen vidare och valet föll på countertenoren Mikael Bellini.

  • -Vi fortsätter att rucka på det kvinnliga subjektets position och tar det ytterligare ett steg till i föreställningen genom att låta amman bli en man med countertenorens kvinnliga röstläge, säger Mellika Melouani Melani, Folkoperans konstnärliga ledare.

Mikael Bellini är en av Skandinaviens främsta countertenorer. Han behärskar allt från renässansmusik till 2000-talets nyskrivna musik. Flera tonsättare har komponerat musik direkt för honom. Mikael ger konserter och gästspelar i Skandiavien och i Europa. Han har sjungit vid bl a Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan och Nationaloperan i Riga. Mikael har gett konserter med de främsta svenska symfoniorkestrarna och flera nordiska barockorkestrar samt gjort ett flertal skivinspelningar.

PRESSBILDER

Ladda ner högupplösta pressbilder på http://www.folkoperan.se/press/pressbilder/la-traviata-pressbilder

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elenor Wolgers, kommunikationschef; 08-616 07 17, 0733-44 64 34, elenor.wolgers@folkoperan.se
Frida Edoff, kommunikatör; 08-616 07 18, 0709-50 53 52, frida.edoff@folkoperan.se

Ämnen

Kategorier


Folkoperan - vi tänder nya tankar genom orädd opera

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Karin Hallström

Presskontakt Kommunikatör 0790989980

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden