Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Carmina Burana flyttas till Globen i november och La Traviata har premiär hösten 2015 – Folkoperan är vattenskadad

Folkoperans publikframgång Carmina Burana planeras att ges i Globen i mitten av november och höstens premiär av La Traviata senareläggs till hösten 2015.

Två omfattande vattenskador, orsakade av skyfall, har gjort Folkoperans lokaler på Hornsgatan 72 obrukbara under hösten 2014. Publiksuccén Carmina Burana planeras därför att ges i Globen i mitten av november 2014 och La Traviatas premiär senareläggs till hösten 2015.

Omfattningen av skadorna på Hornsgatan 72 är så stora att ingen verksamhet kan hållas i salongen under höstsäsongen då fukten behöver torkas ut och skadorna återställas.

-  Vi arbetar för att flytta Folkoperans Carmina Burana till Globen i mitten av november. Våra äldre damers berättelse och Carl Orffs mäktiga musik passar väl den lokalen. Vi utvecklar helt enkelt det sceniska konceptet, flyttar in på Globen och gör två föreställningar i mitten av november om allt klaffar. Vi har försökt hitta en ersättningslokal för La Traviata i höst, men ingen lokal finns tillgänglig som svarar upp till de krav som produktionen ställer gällande konstnärliga krav, speldagar och sittplatser i lokalen. Nu repeterar vi ändå produktionen enligt tidigare planering i annan lokal. Därefter flyttar vi över La Traviata till hösten 2015 för ny repetitionsperiod och premiär i september 2015, säger Folkoperans VD, Pia Kronqvist.

Köpta biljetter till La Traviata bytes till lämpligt datum hösten 2015 eller återlöses och köpta biljetter till Carmina Burana bytes till någon av föreställningarna i Globen eller återlöses.

Mer information kommer löpande finnas på www.folkoperan.se.

KONTAKT

För ytterligare information, vänligen kontakta Folkoperans kommunikatör, Gunnel Ehrlich,

08-616 07 15, 073-703 42 25 eller gunnel.ehrlich@folkoperan.se


Ämnen

Kategorier


Folkoperan - vi tänder nya tankar genom orädd opera

Presskontakt

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Folkoperan är det lilla operahuset för alla.

Vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden