Gå direkt till innehåll
Ny konstnärlig chef på Folkoperan

Pressmeddelande -

Ny konstnärlig chef på Folkoperan

Folkoperan har utsett en ny konstnärlig chef. Mellika Melouani Melani efterträder Mira Bartov och börjar sitt arbete på Folkoperan den 1 augusti 2011.

 

Vi har valt Mellika Melouani Melani för att hon är en spännande konstnär och arbetar på ett okonventionellt sätt. Folkoperan startade 1976 för att förnya operakonsten och har hela tiden haft som mål att ge unga konstnärer en plattform för att på så sätt utveckla konstformen. Vi är mycket glada att ha hittat en konstnär som nu kan ta över denna stafettpinne, säger Eva Schöld, ordförande för Folkoperan AB

 

Mellika Melouani Melani är regissör och utbildad skådespelerska på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hennes regidebut var med Vem ska trösta Mona på Teater Tribunalen. Hon har rönt stor uppmärksamhet med bland annat Rigoletto – djurisk åtrå på Uppsala Stadsteater, Carmen på Backa Teater i Göteborg och Vi som är hundra och Babel på Göteborgs stadsteater. Mellika Melouani Melani erhöll svenska teaterkritikernas pris 2010 med motiveringar att hon ”överraskar, oroar, djuplodar och imponerar som teatermakare.” Just nu arbetar Mellika med Köpmannens kontrakt som har premiär den 17 september på Dramaten.

 

Jag tänker att opera erbjuder en mekanisk ritual in i döden eller ruset, inte bara i sin handling, utan även i sin form. Jag tror att vi kommer att få det att hända på Folkoperan, säger Mellika Melouani Melani.

 

Ett av Folkoperans ledord är konstnärligt mod. Mellika personifierar det på många sätt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Mellika, säger Pia Kronqvist VD för Folkoperan.

 

Pressbilder finns att hämta på http://folkoperan.se/press/pressbilder

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elenor Wolgers, kommunikationschef Folkoperan, 08-616 07 17, 0733-44 64 34, elenor.wolgers@folkoperan.se eller

Eva Schöld, ordförande för Folkoperan AB, 076-14 50 457

 

Ämnen

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden