Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Folkoperan byter biljettsystem

Under våren 2010 går Folkoperan över till ett nytt biljett-, kundhanterings- och inpasseringssystem. Transticket från Nyköping har fått uppdraget som sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Under många år har marknadsledaren Ticnet levererat sitt biljettsystem till Folkoperan, vilket har lett till att biljetter köpts via Ticnet.se. Transticket arbetar på ett annat sätt genom att integrera sitt system i arrangörens hemsida. I framtiden hittar man biljetterna direkt på folkoperan.se men precis som tidigare också i biljettkassan på Hornsgatan.

–       Transticket har en flexibel lösning som passar Folkoperan. Dessutom finns det flera fördelar för kunden. Det blir billigare för kunden att boka via Internet och själv skriva ut sin e-biljett. Målet är att ytterligare öka antalet bokningar via Internet, säger Elenor Wolgers, kommunikationschef på Folkoperan.

–       Vi ”smyglanserar” det nya biljettsystemet idag (5 februari) i och med biljettsläppet av Erik, ett nytt musikdramatiskt verk om Erik XIV, Karin Månsdotter och Jöran Persson med musik av Ture Rangström. Det är StockholmsMusikTeater som gästar Folkoperan med premiär den 15 april. Under våren jobbar vi bland annat vidare med tilläggstjänster och statistikfunktioner samt integration av formen för bokningssidan, avslutar Elenor Wolgers.

Transticket har tidigare mest arbetat mot sporten och en majoritet av kunderna återfinns där. För drygt två år sedan, i samband med att Ulf Adelsohn kom in i styrelsen, har resurser lagts även inom kulturen. Något som nu börjar ge resultat:

–       Äntligen! Säger Jonas Ekegren, VD på Transticket. Folkoperan har vi haft siktet inställt på de senaste 18 månaderna sedan det blev känt att de ville se över biljetthanteringsfrågan. I den här affären har ett flertal aktörer på biljettsystemsmarknaden fått presentera sig så det är självklart en fjäder i hatten för oss. Tillsammans med Dalateatern och konserthusen i både Kristianstad och Helsingborg har vi definitivt tagit en bra position inom kulturen. Folkoperan bevisar att vi har ett system som lämpar sig lika väl för en kulturscen som för en idrottsklubb eller annat evenemang.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Elenor Wolgers, Folkoperan, e-post elenor.wolgers@folkoperan.se eller telefon 08-616 07 17.
Jonas Ekegren, Transticket, e-post jonas.ekegren@transticket.se eller telefon 070-244 56 46.

Transticket är ett Nyköpingsbaserat systemutvecklingsföretag. Det grundades 2005 av nuvarande VD Jonas Ekegren. Företaget samarbetar med ett fyrtiotal arrangörer, är nio anställda och omsätter under innevarande räkenskapsår cirka 5 miljoner kronor.

Folkoperan grundades 1976 och ligger på Hornsgatan 72 och är Sveriges största scen för frilansande sångare och musiker. Folkoperan omsätter ca 40 miljoner per år och har ca 20 fast anställda.

Folkoperan erhåller bidrag av Kulturrådet, Stockholms läns landsting och Stockholms stad.

Ämnen

Kontakter

Susanne Reuszner

Susanne Reuszner

Presskontakt Kommunikationschef 070-218 46 51
Frida Edoff

Frida Edoff

Presskontakt Kommunikatör 0709-50 53 52

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.

Södermalms mest högljudda granne sedan 1976.
Vi erhåller anslag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Folkoperan
Hornsgatan 72
118 21 Stockholm
Sweden